محل تبلیغات شما

کایزن چیست ؟

كایزن ( KAI + ZEN = KAIZEN  ) تركیبی دو كلمه ای از یك مفهوم ژاپنی است كهتعریف آن تغییر به سمت بهتر شدن یا بهبود مستمر و تدریجی است. در واقع كایزن براین فلسفه استوار است كه برای ایجاد بهبود در سازمان ها لازم نیست به دنبالتغییرات انفجاری یا ناگهانی باشیم ، بلكه هر نوع بهبود یا اصلاح به شرط آنكهپیوسته و مداوم باشد، ارتقای بهره وری را در سازمان ها به ارمغان خواهد آورد.

 

در نگاه كایزنی برای تحقق بهبود تدریجی و مستمر در سازمانها باید سه اقدام اساسی زیر صورت بگیرد :

1- كلیه فعالیت هایی كه هزینه زا هستند ولی ارزشی تولید نمیكنند (Muda ) باید حذف شوند .

2- فعالیت هایی كه به شكلی در جای دیگری به صورت موازیانجام می شوند ( Muri ) با یكدیگر تلفیق شوند.

3-آن دسته از فعالیت هایی كه برای تكمیل و بهبود سطح كیفیخدمات لازمند (Mura ) به فعالیت های سازمان افزوده شوند.

 این حركت یا نهضت Mu3 اساس اقدامات كارگاه آموزشی گمباكایزن ( كایزن عملی ) را تشكیل می دهد.

مدیریت و کایزن

اگر بخواهیم وظایف مدیران را برشمریم، به فهرست بلند بالاییاز اقدامات ریز و درشت میرسیم كه بسیاری از آنها در چارچوبهایی قابل دسته بندی است. دانشمندان علوم مدیریت بر همین اساس نظریاتی را خلق كرده اند كه مهمترین كاربردآنها، دسته بندی یا طبقه بندی این وظایف است. یكی از این نظریات پذیرفته شده نظریهفایول است كه اهم وظایف مدیران را این گونه بر می شمارد:

1 هدایت و رهبری

2 سازماندهی

3 برنامه ریزی

4 نظارت و كنترل

5 هماهنگی

گرچه نظریات دیگری نیز در این حوزه وجود دارد ، اما نظریهفایول با توجه به لحاظ كردن و در عین حال نقد اصولی دیدگاههای تیلور ، تا كنون بهعنوان یكی از معتبرترین اصول در علم مدیریت و حوزه وظایف مدیران پذیرفته شده است.چنانچه فارغ از سایر دیدگاههایی كه در این زمینه وجود دارد، اصول فایول را بهعنوان مهمترین وظایف مدیران بپذیریم، می خواهیم از دیدگاه كایزنی این اصول رابازبینی كنیم. از نگاه كایزن وظایف مدیریت بر دو دسته اصلی تقسیم بندی می شود.لازم به یادآوری است كه در این جا منظور از مدیر تنها جایگاه رسمی و سازمانی ویمورد نظر نیست و هر فردی كه در سازمان مسئولیت انجام كاری را دارد، مدیر یا بهتعبیری دیگر اداره كننده آن كار فرض می شود.

بهره وری و عوامل اثر گذار در آن

10 اصل مهم در مدیریت

هشت روش تصمیم گیری های روزانه

كه ,وظایف ,بهبود ,كایزن ,سازمان ,فعالیت ,در سازمان ,است كه ,وظایف مدیران ,در این ,سازمان ها

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

clintelrecisp فیزیک کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان رستم(یک دنیاکودکی) perdeatictou پزشکی- متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی زانو نصرآباد ماربین اصفهان رزمی کاران فدائیان مهدی(عج)آبجہان پایگاه اطلاع رسانی سردار چزابه ovcifecgy lanslitliro